F.A.Q

Centre Dental Sala

Tens preguntes i no trobes respostes?

Potser aquí et podem ajudar!

Quantes vegades al dia s'han de raspallar les dents?

Després de cada àpat, així evitaràs que els àcids actuïn i debilitin l’esmalt, comptes amb 20 minuts de marge abans que comenci l’atac dels àcids.

Què és exactament un implant dental?

Els implants dentals són la millor solució a l’hora de reposar dents perdudes.

Són cargols de titani que, mitjançant una intervenció quirúrgica menor, es col·loquen a l’os maxil·lar i substitueixen l’arrel de la dent absent.

Posteriorment, a sobre es col·loca la restauració, normalment una corona feta a mida que té l’aspecte i la funció d’una dent natural.

Fa mal la col·locació d’un implant?

Com en totes les intervencions quirúrgiques, es poden sentir petites molèsties després de la cirurgia. No obstant això, per a la majoria dels pacients, el dolor després d’un implant és completament tolerable.

Tot i això, una vegada acaba la intervenció, l’especialista prescriurà medicació analgèsica per ajudar a pal·liar qualsevol tipus de molèstia posterior.

És millor el raspall de dents elèctric?

No es considera millor que el raspall de dents manual, però sí que facilita el treball. Té un capçal més petit, que permet l’accés a zones difícils de raspallar, i els seus moviments rotatoris netegen en profunditat.

Quan s’ha de visitar el dentista per primer cop i quina és la freqüència?

Es recomana començar entre l’aparició de la primera dent i el primer any. La primera visita al dentista serveix per donar pautes als pares a nivell preventiu que tindran a veure amb la dieta i la higiene dental de l’infant per evitar l’aparició de càries i d’altres malalties. És habitual que alguns nens es mostrin nerviosos en aquesta primera visita al dentista i no permetin examinar-los fàcilment, però poc a poc, en visites successives, aniran agafant confiança al dentista i permetran revisar-los millor en un futur.

La freqüència d’anar al dentista varia per a cada pacient, pot ser cada 3, 6 o 12 mesos.

Cal empastar una dent de llet?

Tot i que la dent de llet no serà la definitiva, empastar una dent de llet és un procediment que es practica habitualment quan els nens i nenes tenen càries. Al tractar-se d’una infecció a la dent, cal posar solucions al problema i la millor opció és empastar la dent de llet.

L’opció d’extreure la dent amb càries deixa un espai buit que pot comportar un mal posicionament de les dents i la possibilitat de tractaments futurs més complexes i cars com per exemple, l’ortodòncia.

Cal dir que tot depèn de quan ha de sortir la dent que substituirà la de llet. En el cas de molars temporals, el canvi a premolars es fa sobre els 10-12 anys. Si la nova dent estigués a punt de sortir es deixa la càries en control o bé es decideix a fer l’extracció.

Com prevenir la càries en la infància?

La càries dental és la malaltia crònica més comuna en la infància. Establir uns hàbits d’higiene i alimentació és bàsic per a la seva prevenció.

Com pot afectar l'embaràs a la salut bucal?

En primer lloc, cal trencar el tòpic que diu que “cada fill ens costa una dent”.

No obstant això, és cert que l´embaràs genera una sèrie de canvis hormonals que poden repercutir en la salut bucal de la dona. És freqüent que durant aquest període les genives s´inflamin i sagnin fàcilment, de manera que si no es tracten adequadament, podria derivar en una malaltia de les genives, la denominada “periodontitis” o més comunament “piorrea”.

Per tot això, durant el període de gestació és més important que mai extremar la higiene bucal i visitar el dentista. La prevenció, en aquest cas, evitarà tots aquests problemes i serà molt més senzill resoldre’ls.

L’embaràs no ha de ser una excusa per retardar la solució als nostres problemes dentals. Al contrari, si no ho fem, les conseqüències poden agreujar considerablement la situació. Com més baix sigui el problema, més senzilla serà la forma de solucionar-ho.